1ra fira del safrà a Cervià, primer plat amb safrà!

Treballant el safrà a cerviàCervià ha emprès un nou projecte a nivell agrícola i perquè no dir-ho també gastronòmic: el cultiu i l’ús del safrà. Expliquen els llibres que en realitat no és res de nou sinó la recuperació d’un cultiu que ja havia existit, això sí en l’edat mitjana.

Vint-i-quatre productors de deu municipis de les Garrigues han endegat  aquest projecte que va plantar els primers bulbs l’agost de l’any passat.  Després de diversos assajos, han vist que aquesta pot ser una alternativa viable als cultius tradicionals de secà de la zona, l’olivera i l’ametller, i que a més pot generar llocs de treball a les poblacions on s’ha començat a produir. Estant treballant en la constitució de la primera cooperativa.

Actualment es paga pel safrà a l’engròs uns 3.000 euros el quilo, tot i que són necessàries unes 150 flors per obtenir un gram d’aquesta espècie!

La Festa del Safrà per commmerar la  primera collita ha tingut lloc aquest cap de semana a Cervià i a partir del mes de desembre podreu trobar al nostre restaurant un plat cuinat amb aquesta apreciada flor. No us direm quin, haureu de vindre a descubrir-lo!

Algunes referències:
Notícia ACN
Notícia Som Garrigues
Noticia La Vanguardia
Noticia Nació Digital

 

 

Anuncis
%d bloggers like this: