Apadrinem, amb Lluís Foix, l’acte d’agermanament de la Fira de l’oli i la ruta del vi

Acte agermanament Fira Oli i Ruta del ViLa fira de l’oli començava aquest divendres, i tot i que la pluja no ha ajudat a fer-la lluida, per sort dins dels pavellons firals, l’activitat ha bullit sense por a la pluja ni al fred.

Des dels Fogons de la Carme, hem participat en diferents iniciatives i volem compartir amb vosaltres algunes d’elles. La primera és que la Carme, va tenir l’honor de fer de padrina, conjuntament amb Lluís Foix, com a padrí, de l’agermanament entre la Fira de l’oli i la Ruta del Vi de Lleida.

Aquí podeu llegir-ne un resum:
La Fira de l’Oli i Ruta del Vi de Lleida uneixen estratègies per aportar valor al turisme. Territoris.cat
Vídeo editar per la Fira de l’oli.

I també el contingut de les paraules que va adreçar la Carme, com a padrina de l’acte:

Bon dia a tothom,
En primer lloc dir-vos que una cuinera com jo, se sent més comoda vestida de blanc i davant dels fogons que no pas adreçant-vos unes paraules.

Els que em coneixen saben que m’agrada molt parlar però sempre a prop de la cuina, tot  i això estic molt contenta i molt agraïda als organitzadors perque m’hagueu convidat a participar en un acte com aquest amb persones com les que ens acompanyen. 

La meva presència avui per apadrinar l’agermanament entre la ruta del vi i la fira de l’oli,  m’agradaria que signifiqués la presència de tots els cuiners i cuineres  que gràcies a la terra que ens acull som capaços cada dia de fer realitat els nostres petits somnis professionals.

La cuina és una feina dura i difícil,  com la dels pagesos als nostres trossos, però també és una professió agraïda i sorprenent, com els productes que aquesta terra ens dóna.

Els nostres productes, autèntics i autòctons, els fets amb respecte i amb passió,  són un regal que cal apreciar i donar-li tot el valor que tenen. els valorem quan els utilitzem en la nostra cuina, els valorem quan els recomanem als nostres clients i amics, i sobretot els valorem quan dies com avui fem actes com aquests.  

L’oli i el vi són segurament ara mateix allò que més ens identifica. l’oli, allò que dóna gust a les nostres receptes, i el vi, allò que potencia els sabors dels nostres plats.

L’enoturisme i l’oliturisme són dos oportunitats presents, no pas futures, per seguir endavant, especialment en uns moments tant complicats com els que ens toca viure.

Ja us he dit que m’agrada molt parlar però no fent un discurs, m’agrada parlar amb els amics i la família, amb els companys de professió, amb els clients, i també amb els visitants que descobreixen les garrigues gràcies a la ruta del vi o a la fira de l’oli,  dels quals he après que tenim una gran riquesa i un gran patrimoni al costat de casa, admirat pels qui ens visiten i a vegades oblidat pels qui el vivim cada dia.  

Hem de creure més en allò que tenim, treure pit i sentir-nos orgullosos dels nostres productes, són bons i admirats, per tant cuidem-los i promocionem-los!  

Felicito als organitzadors per aquest acte d’agermanament de la fira de l’oli i de la ruta del vi i compteu amb el món de la restauració per esdeveniments futurs, junts aconseguirem un excel·lent maridatge!

%d bloggers like this: