Subvenció Garantia Juvenil

Hem rebut una subvenció per a persones treballadores autònomes joves dins dels programes de garantia juvenil, ORDRE EMO/298/2015, de 16 setembre i ORDRE EMO/361/2015 de 10 de desembre gràcies a:

1  2   3

Anuncis

Viatge a Saint Emilion per apendre sobre enoturisme!

Els Fogons de la Carme hem participat a través de la Ruta del Vi de Lleida  al viatge de Benchmark- Aquitània (França), que ha organitzat l’Agència Catalana de Turisme i que s’ha realitzat del 25 al 28 de maig.

El Benchmark Aquitània és un viatge d’estudi que ens ha permè conèixer la realitat enoturística d’un dels territoris de referència mundial. s’ha tractat d’un viatge especialment adreçat a les entitats i empreses enoturístiques amb alt grau d’especialització i desenvolupament.

Durant el viatge s’han realitzat visites als Châteaux més importants d’Aquitània des del punt de vista d’innovació i tradició. També hem participat en xerrades i demostracions tècniques a les ciutats de St. Emilion, Burdeus i Pauillac.

En aquest viatge hi hem participat conjuntament amb el Celler Vinya Els Vilars, Celler Tomàs Cusiné, Restaurant Celler del Roser i la pròpia Ruta del Vi de Lleida.

Ha estat una gran experiència!

La cuina dels Fogons a la Universitat de la Gent Gran!

L’any 2013 va néixer a la nostra comarca l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran a Les Garrigues, i ha estat un plaer poder col·laborar amb aquesta iniciativa en la programació d’enguany. El passat mes de febrer, la Carme ha participat en una xerrada sobre la importància de la utilització dels productes de qualitat i els productes de proximitat a la cuina.

Us deixem amb la seva presentació i unes fotografies de la xerrada. Molt agraïts a la organització per haver pensat amb els Fogons de la Carme.

aula extensio universitaria les garriguesuniversitat gent gran

Premi Funde 2014!

IMG_5731Avui ha estat un dia diferent i especial, FUNDE , l’Associació de Directives, Empresàries i Professionals ha concedit un premi a la Carme com a millor empresària del sector de la restauració.

Com sempre diu la Carme, ella és cuinera i té un restaurant. Ser empresària ha estat una conseqüència de tot plegat. Aquest premi significa el reconeixement a l’esforç, la constància, l’amor al que fas. Aquest és el dia a dia de la Carme al capdavant dels fogons, i aquest és el motiu pel qual els Fogons de la Carme són el seu maldecap i alhora la seva alegria.

Aquest premi és però compartit: IMG_5740

Primer amb tots i cadacun dels clients que durant els nostres set anys de vida us heu apropat fins al nostre restaurant i ens heu ajudat a convertir un petit somni en la nostra realitat.

Segon, amb tots els treballadors i treballadores que en algun moment o altre heu format part de l’empresa. Junts hem arribat on som.

I tercer i últim, amb la família i amics, sou els  “socis” més fidels, sempre disposats a ajudar en qualsevol moment, i sempre disposats a ser prou crítics per no perdre mai l’essència d’allò que voliem ser i som.

El nostre agraïment a FUNDE per aquesta iniciativa que ajuda a fer visible la tasca de moltes dones en els seus àmbits professionals.

Memòria Fogons de la Carme
Fotografies de l’acte

 

Mostra Gastronòmica 2014

Mostra Gastronòmica 2014I per vintè any consecutiu arriba la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, i els Fogons de la Carme també hi participa per sisè any.

La proposta que us fa la Carme per apropar-vos a la nostra cuina, i sobretot als productes de la nostra zona la trobareu clicant aquí.

Bon profit i Bona Mostra!

No us oblideu de trucar per reservar: 686 410 468!

Presentació del llibre “la nova cuina de les Garrigues” amb receptes de la Carme!

firma llibre fonoll

Aquest diumenge de fira ens vàrem estrenar en un nou sector: signar llibres! Va ser una estona molt divertida el poder compartir amb les persones assistents a la presentació del llibres “la nova cuina de les Garrigues” l’experiència de transformar sabors i olors en lletres i fotografies.

I que és “la nova cuida de les Garrigues”?

Tal i com descriu la pròpia editorial Fonoll encarregada de l’edició d’aquest llibre: Aquest és un recull que aplega una selecció de la millor cuina garriguenca, vista a través dels ulls de les noves generacions de xefs de la comarca. En les seves receptes s’hi barregen sabors antics i noves textures, nous ingredients i productes de sempre, de la terra. Passat i present s’uneixen per crear plats que, heretats d’una llarga tradició gastronòmica i sobre la base del producte garriguenc per excel·lència, l’oli d’oliva verge extra, ara són reelaborats amb el toc de la modernitat i maridats amb els millors vins de la comarca.

Us convidem, per tant, a descobrir la nova cuina de les Garrigues en el qual hi hem participat els restaurants Masia Salat, La Masia, El Castell de la Floresta, l’Hostal Benet i els Fogons de la Carme. Conjuntament amb els Cellers Cérvoles, Tomàs Cusiné, MAs Blanch i Jové, Matallonga i Els Vilars encarregats de maridar cadascuna de les receptes presentades pels cuiners i cuineres participants.

Si voleu un exemplar el podreu trobar als restaurants participants o bé a les llibreries i quioscs de la comarca! El seu preu és 17 euros! portada fogones llibre fonoll

Apadrinem, amb Lluís Foix, l’acte d’agermanament de la Fira de l’oli i la ruta del vi

Acte agermanament Fira Oli i Ruta del ViLa fira de l’oli començava aquest divendres, i tot i que la pluja no ha ajudat a fer-la lluida, per sort dins dels pavellons firals, l’activitat ha bullit sense por a la pluja ni al fred.

Des dels Fogons de la Carme, hem participat en diferents iniciatives i volem compartir amb vosaltres algunes d’elles. La primera és que la Carme, va tenir l’honor de fer de padrina, conjuntament amb Lluís Foix, com a padrí, de l’agermanament entre la Fira de l’oli i la Ruta del Vi de Lleida.

Aquí podeu llegir-ne un resum:
La Fira de l’Oli i Ruta del Vi de Lleida uneixen estratègies per aportar valor al turisme. Territoris.cat
Vídeo editar per la Fira de l’oli.

I també el contingut de les paraules que va adreçar la Carme, com a padrina de l’acte:

Bon dia a tothom,
En primer lloc dir-vos que una cuinera com jo, se sent més comoda vestida de blanc i davant dels fogons que no pas adreçant-vos unes paraules.

Els que em coneixen saben que m’agrada molt parlar però sempre a prop de la cuina, tot  i això estic molt contenta i molt agraïda als organitzadors perque m’hagueu convidat a participar en un acte com aquest amb persones com les que ens acompanyen. 

La meva presència avui per apadrinar l’agermanament entre la ruta del vi i la fira de l’oli,  m’agradaria que signifiqués la presència de tots els cuiners i cuineres  que gràcies a la terra que ens acull som capaços cada dia de fer realitat els nostres petits somnis professionals.

La cuina és una feina dura i difícil,  com la dels pagesos als nostres trossos, però també és una professió agraïda i sorprenent, com els productes que aquesta terra ens dóna.

Els nostres productes, autèntics i autòctons, els fets amb respecte i amb passió,  són un regal que cal apreciar i donar-li tot el valor que tenen. els valorem quan els utilitzem en la nostra cuina, els valorem quan els recomanem als nostres clients i amics, i sobretot els valorem quan dies com avui fem actes com aquests.  

L’oli i el vi són segurament ara mateix allò que més ens identifica. l’oli, allò que dóna gust a les nostres receptes, i el vi, allò que potencia els sabors dels nostres plats.

L’enoturisme i l’oliturisme són dos oportunitats presents, no pas futures, per seguir endavant, especialment en uns moments tant complicats com els que ens toca viure.

Ja us he dit que m’agrada molt parlar però no fent un discurs, m’agrada parlar amb els amics i la família, amb els companys de professió, amb els clients, i també amb els visitants que descobreixen les garrigues gràcies a la ruta del vi o a la fira de l’oli,  dels quals he après que tenim una gran riquesa i un gran patrimoni al costat de casa, admirat pels qui ens visiten i a vegades oblidat pels qui el vivim cada dia.  

Hem de creure més en allò que tenim, treure pit i sentir-nos orgullosos dels nostres productes, són bons i admirats, per tant cuidem-los i promocionem-los!  

Felicito als organitzadors per aquest acte d’agermanament de la fira de l’oli i de la ruta del vi i compteu amb el món de la restauració per esdeveniments futurs, junts aconseguirem un excel·lent maridatge!

Vine a comprar oli a la Fira de l’Oli 2014 de les Borges blanques!

Cartell Fira de l'oli 2014

Fira de l’oli 2014

La Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, amb 50 anys d’història, ha esdevingut el punt de trobada més rellevant del sector de l’oli a Catalunya. Emmarcada en una comarca amb extens conreus d’olivera, i els seus corresponents paisatges de pedra seca, és celebra a la Capital Catalana de l’Oli, les Borges Blanques, just després d’acabar la collita d’olives, a finals de gener.

La Fira, que va començar fa més de mig segle com el gran mercat del territori on vendre-hi farratges, animals de càrrega i altres productes agroalimentaris, ha sabut anar evolucionant, a mesura que el camp català ho feia, fins a convertir-se en una de les cites de referència dins del sector de l’oli a Catalunya i els productes de qualitat que en deriven. Enguany la fira es celebra els dies 17, 18 i 19 de gener.

Consulteu totes les activitats i tota la informació al web de la Fira: www.firaoli.cat i si voleu venir a dinar als fogons hi trobareu l’oli de Cervià i el guanyador del concurs de la Fira!

Reserva ja trucant al 686 410468!

Que els reis et portin… un dinar/sopar als Fogons!

No saps què demanar als reis? T’enviem una idea!

Regala un dinar o un sopar degustació als Fogons de la Carme:

Preu del menú: 30,50€
Inclou:
Entrants dels Fogons (3 aperitius)
Un primer plat a escollir
Un segon plat a escollir
Postres

Copa de Vi amb el primer plat
Copa de Vi amb el segon plat
Vi de postres
Cafe o Infusions

 

Per validar el cupó, ens heu d’enviar per correu electrònic a elsfogonsdelacarme@gmail.com, un nom  i un número de tarjeta de crèdit per efectuar la reserva, o bé fer-nos una transferència en el número de compte que us indicarem en el mail de resposta. 

Nosaltres us enviarem el cupó omplert i amb el número de la reserva per al dia indicat.

Aquest Nadal i Cap d’Any emporta’t els fogons a casa!

Us proposem per aquest Nadal i Cap d’Any que us pugueu endur una part dels fogons a casa vostra!Imatge

Us presentem diferents propostes de primers i segons plats perquè pugueu disfrutar a les vostres cases amb les vostres famílies i no us hagueu de preocupar de cuinar i embrutar la cuina.  Això deixe-ho per nosaltres!

Si teniu qualsevol dubte o hi ha qualsevol altra proposta que voldrieu, no dubteu en trucar-nos. Intentarem adaptar-nos als vostres gustos i preferencies. Envieu-nos un correu a elsfogonsdelacarme@gmail.com i us enviarem els preus i les propostes més detallades!

I sobretot, no us oblideu d’acompanyar aquets plats d’un bon vi o un bon cava!

Alguns dels plats que us proposem…

Canalons de Foie i ceps amb crema de parmesà.
Canalons tofonats amb tòfona negra.
Pastís Fred de salmó, gambes i caviar.

Tronc de lluç al cava.
Suquet de rap, cloïsses, sípia i gambes.
Espatlla de xai al forn amb patates i bolets.
Rodó de vedella farcit amb gambes i reducció de vi negre.

Envia’ns un correu a elsfogonsdelacarme@gmail.com i t’enviarem totes les propostes.