Mil gràcies! Som guanyadors dels Premis CARTAVI 2013!

cartavi2013Els Fogons de la Carme hem estat guanyadors dels Premis Cartaví 2013 en la categoria B de la demarcació de Lleida. Estem molt molt contents i us volem donar les gràcies a tots pel vostre suport!

Ahir 9 de desembre, al Palau de Pedralbes de Barcelona vàrem recollir la placa commemorativa com a guanyadors de l’edició 2013 dels Premis Cartaví, que reconeix la nostra carta de vins com la millor de la demarcació de Lleida en la categoria de restaurants d’entre 15 i 35€ de preu mig del cobert.  I en paraules de la Carme “l’esforç i la duresa de la nostra feina es porta millor quan tens satisfaccions com aquesta, i més si la proposta per ser finalista ve dels teus propis clients“.

La Carme, també va explicar a tothom amb qui parlava durant la cata posterior que “els veritables guanyadors són els productors vitivinicoles que ens permeten maridar les nostres propostes gastronòmiques amb vins i caves de gran qualitat i excel·lència, productes fets amb autèntica passió

El jurat format per per Joaquim Tosas, en representació del President de l’AVC; Joan Gil, Secretari General de l’AVC; Domingo Valiente, Secretari General de FIVIN; Xavier Ayala, President de l’Associació Catalana de Sommelliers; Xavier Pié, President D.O Catalunya; Roser Torras, Directora General del Grupo GSR; Carmè Gasull, Periodista Gastrònoma; Empar Moliner, Periodista i Escriptora; i Francisco de la Rosa, Membre de l’ Acadèmia Catalana de Gastronomia, ha valorat principalment, la presència dels vins catalans i la pedagogia que els diferents restaurants fan de la cultura vitivinicola de les DO catalanes, a través de les seves cartes.

Els Premis CARTAVI, que enguany arriben a la seva 6ena edició han comptat enguany amb prop de 700 restaurants participants, proposats per votació popular via web,  d’entre els quals el jurat ha escollit finalistes i guanyadors.

Els Premis CARTAVI estan organitzats per l’Associació Vinícola Catalana amb l’objectiu de fomentar la presència dels nostres vins a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes. Es pretén animar a tothom, consumidors, restauradors i sumillers a potenciar el vi de la nostra terra restaurants de Catalunya i en conseqüència, avivar el consum intel·ligent de vi català.

Pel que fa a la nostra categoria compartiem final amb els restaurants Xic’s Cal Borrech de Figuerola d’Orcau (Pallars Jussà), l’Estel de la Mercè de Lleida (Segrià) i Er Occitan de Bossost (Val d’Aran).

I en l’altra categoria a Lleida, preu mig cobert més de 35, el guanyador va ser Lo Ponts de Ponts (La Noguera) i el finalista El Jardí d’Alguaire (Segrià).

I LA PREMSA QUE EN DIU: 

article la vanguardia CARTAVI 2013

Anuncis

Sorpresa de Bondia!

article como pomona

Avui hem tingut una sorpresa de i al Bondia, Como Pomona, seudònim del periodista i gastrònom lleidatà Rafa Gimena ha escrit un article al diari Bon dia, parlant de casa nostra. Us deixem l’article que ens ha fet despertar contents i agraïts!

Mira, escolta i disfruta la nostra DO!

entre vinyesUs deixem el capítol d’Entre Vinyes que parla de la DO Costers del Segre, tot un regal per als cinc sentits. Gràcies a la Meritxell Falgueras i tot l’equip per aquest programa!

Clica aquí per veure’l!

INSTAGASTRO #aralleida OLI DOP LES GARRIGUES

instagastrocPer al diumenge 1 de desembre s’ha organitzat una sortida  gastronòmica per la comarca de les Garrigues i oberta a tots els Igers de Catalunya, en la  qual podreu descobrir com es recol·lecta l’oliva, com es produeix un dels millors olis del món a més de saber-ne diferenciar les seves diverses tipologies. A  més a més, si vols gaudir del cap de setmana a les Garrigues, hi ha preparat un programa
d’activitats gastronòmiques i culturals per no deixar de fotografiar!

Les millors imatges seran seleccionades per a diverses  exposicions del territori.

Estarem encantats que ens visiteu al nostre restaurant per conéixer la XIX Mostra Gastronòmica de Les Garrigues!

PROGRAMA INSTAGASTRO:

Dissabte, 30 de novembre

Entrada lliure al Museu Espai Macià de les Borges Blanques.
Gaudir de la XIX Mostra Gastronòmica de les Garrigues, en la qual podràs degustar menús de plats típics de la comarca fets amb oli d’oliva extra verge de les Garrigues. (Us proposem els Fogons de la Carme! ;-))
Oferta d’allotjament exclusiva per als Igers des de 35 € habitació individual + esmorzar.

Diumenge, 1 de desembre
InstaGastro Oli les Garrigues
Visita d’un camp d’oliveres per veure la recol·lecció d’olives.
Visita a les instal·lacions d’una cooperativa per veure com s’elabora l’oli.
Tast d’oli.
Dinar gastronòmic ofert pel Consell Comarcal de les Garrigues i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.
Visita al Parc Temàtic de l’Oli.

Clica aquí per inscriure’t!  i aquí per veure les bases del concurs!

Seleccionats per ser finalistes dels Premis Cartaví 2013

fotocartaAcabem d’enviar la carta del restaurant a www.cartavi.cat ! Estem molt contents perquè hem estat seleccionats per ser finalistes als Premis Cartaví 2013. Moltes gràcies a tots pel vostre suport i per la confiança. Per nosaltres aquest ja és un dels millors premis.

El proper dia 9 de desembre es sabran els guanyadors, ja que tindrà lloc l’entrega de Premis 2013 al Palau de la Generalitat. A veure si tenim sort!

10 de novembre. Dia Mundial de l’enoturisme

Dia Europeu de l'Enoturisme

1ra fira del safrà a Cervià, primer plat amb safrà!

Treballant el safrà a cerviàCervià ha emprès un nou projecte a nivell agrícola i perquè no dir-ho també gastronòmic: el cultiu i l’ús del safrà. Expliquen els llibres que en realitat no és res de nou sinó la recuperació d’un cultiu que ja havia existit, això sí en l’edat mitjana.

Vint-i-quatre productors de deu municipis de les Garrigues han endegat  aquest projecte que va plantar els primers bulbs l’agost de l’any passat.  Després de diversos assajos, han vist que aquesta pot ser una alternativa viable als cultius tradicionals de secà de la zona, l’olivera i l’ametller, i que a més pot generar llocs de treball a les poblacions on s’ha començat a produir. Estant treballant en la constitució de la primera cooperativa.

Actualment es paga pel safrà a l’engròs uns 3.000 euros el quilo, tot i que són necessàries unes 150 flors per obtenir un gram d’aquesta espècie!

La Festa del Safrà per commmerar la  primera collita ha tingut lloc aquest cap de semana a Cervià i a partir del mes de desembre podreu trobar al nostre restaurant un plat cuinat amb aquesta apreciada flor. No us direm quin, haureu de vindre a descubrir-lo!

Algunes referències:
Notícia ACN
Notícia Som Garrigues
Noticia La Vanguardia
Noticia Nació Digital

 

 

Premis Cartaví 2013

premis cartavi 2013

El concurs CARTAVI se celebra un any més amb el principal objectiu de distingir els restaurants de Catalunya que realitzen dia a dia una àrdua defensa i promoció dels vins catalans.

L’Associació Vinícola Catalana organitza anualment aquests premis amb la pretensió de fomentar la presència dels nostres vins a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins el·laborats a les zones vitivinícoles catalanes tant al professional de la restauració i la sumilleria com al consumidor.

Entre totes les propostes presentades a través del web, el jurat distingirà amb els Premis CARTAVI a 15 restaurants de tot Catalunya, 3 restaurants per província catalana més 3 de Barcelona capital, més dos premis especials del jurat.

Totes les persones que proposin i votin un restaurant entraran a formar part del sorteig de diferents estades enoturístiques, entre altres premis que podeu comprovar en les bases d’aquesta edició.

Si creieu que podem ser mereixedors d’aquest premi us animem a votar-nos,  clicant aqui, abans del 20 d’octubre!

 

Som finalistes del concurs això és gustum!

Entretimbal de microsanfaina amb ou de guatlla i oli de les Garrigues amb tòfona negra copia les receptes presentades pels 43 establiments de les diferents comarques lleidatanes al concurs organitzat per tots els grups d’acció local del programa Leader, la nostra tapa anomenada Timbal de micorsanfaina amb ou de guatlla i oli de tòfona negra va ser la finalista de la comarca de les Garrigues.

Les tapes han estat cuinades i servides per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida a l’espai Gustum de la Fira de Sant Miquel.

Plaers casolans. Sortim?

lectura diari segreAquest cap de setmana, el diari Segre a través del suplement Lectura ha proposat el nostre restaurant com una de les propostes gastronòmiques per al cap de setmana. Estem molt agraïts per aquest article que us deixem a continuació: